Amennyiben úgy érezzük magunkat otthonosabban, hogy az egész lakásban azonos padlóburkolat van, viszont szeretnénk, ha a padló tartós, vízálló padlóburkolat lenne, akkor több melegburkolat közül is választhatunk.

Egy új laminált padló tökéletesen ragyogó, fényes, nincs még rajta por. Ezen felül a garancia megtartása miatt is fontos, hogy a burkolathoz mellékelt utasításokat tartsuk be.

A vinyl padló nem a véletlennek köszönheti egyre nagyobb népszerűségét. Vinyl padlóból klikkes és ragasztós típus is van.

A padló hőelvezető képességében mérjük azt, hogy mennyire ideális padlófűtés kiépítéséhez. A hőelvezető képesség azt mutatja meg, hogy mennyire gyorsan veszi át a fűtés hőjét a padlófelület.

A padlóburkolatok alkalmasságát a padlófűtés kivitelezéséhez a hővezető képességük mutatja a legjobban. Ezért a leghatékonyabb padlófűtéshez a jó hővezető képességű padlóburkolatok a legalkalmasabbak.

Régen a laminált padló sokkal olcsóbbnak számított, mint a parketta, ezért leginkább az ára alapján döntöttünk. Ma már viszont a laminált padló „felzárkózott” és a technológiája rengeteget fejlődött, így több szempont alapján tudunk dönteni.

A fa mintázatú padlóra azért esik sokszor a választás, mert melegséget, otthonos hangulatot áraszt, azonban régen elképzelhetetlen volt, hogy a fürdőszobába vagy a konyhába is megvalósítható lehessen ez a mintázatú padló. Viszont a vízálló laminált padló megoldást nyújt a praktikusságra és otthonos kinézetre egyszerre.

Egyre népszerűbb választás a vinyl padló, ami nem is meglepő, hiszen rengeteg előnye van.

Az SPC padló egy újgenerációs padlófajta, ami ötvözi az eddigi padlóburkolatok előnyös tulajdonságait.

1. oldal / 7