Ahogy mindennek a világon és az otthonunkban, úgy a laminált padlóknak is megvan a saját véges élettartama. De mit tehetünk mi, hogy megnyújtsuk ezt az élettartamot? Az egyik kardinális pont ebben a kérdésben a laminált padló tisztítási módja.

Mit kerüljünk el mindenképpen?

A laminált padlók nagy előnye a könnyű tisztíthatóság. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy milyen tisztítószerrel szeretnénk tisztává varázsolni laminált padlónkat. Szakembereink legkevésbé sem ajánlják az olajos, viaszos vagy fehérítő tisztítószereket és az erős oldószereket, ha laminált padló van jelen otthonában. Ezek az anyagok károsíthatják és könnyedén megrövidíthetik padlója élettartamát.

Kiömlő folyadékok

Mindenkivel előfordult már, hogy akaratán kívül kiöntött valamit a laminált padlójára otthonában. Adódik a kérdés, hogy hogy távolítsuk el a kiömlő folyadékok és ételek foltját a padlóról? Az első és talán legfontosabb szabály a laminált padlók esetében, hogy kerüljük a bő vízzel való tisztítást. A nagy mennyiségű víz kimondottan rossz hatással lehet laminált padlójára, hiszen a laminált padló fő alapanyaga a fa, ami nem igazán tűri a magas nedvességtartalmat.

Bő víz helyett

De ha bő vízzel tilos a laminált padlónkat takarítani, akkor hogyan tisztítsuk meg a foltoktól? A legbiztonságosabb megoldás erre, hogy a kiömlő folyadékokat felitatjuk egy száraz kendővel vagy ruhadarabbal, majd egy félig nedves kendővel eltávolítjuk a maradék szennyeződést. Ezzel a módszerrel megkímélhetjük laminált padlónkat a nemkívánatos vízmennyiségtől. Nagyon fontos megjegyeznünk, hogy a laminált padlót tilos felmosni!

Kérdés merült fel?

Amennyiben kérdése adódott a parketta tisztítással vagy a laminált padlókkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal. Szakembereink készséggel állnak rendelkezésére és igyekeznek a legbonyolultabb kérdésekre és problémákra is megoldást nyújtani. Hívjon minket még ma!