A parkettás otthonok esetében mindig kardinális kérdés a parketta tisztítása és ápolása. A következőkben igyekszünk néhány releváns tanáccsal szolgálni az érdeklődőknek.

Ne mossunk fel!

A parketták egyik legfontosabb állagmegóvó lépése a megfelelő tisztítás. A szakemberek igyekeznek óva inteni minden új parketta tulajdonost a bő vizes felmosástól, mert a nagy mennyiségű víztől megduzzadhatnak a parketták és idővel hézagok alakulhatnak ki. A hézagok kialakulását ugyan lehet csökkenteni kialakulásukat követően, azonban próbáljuk meg lenullázni a kialakulásuk esélyét.

Megfelelő tisztítószer

A parketta tisztítás fontos pontja a legoptimálisabb tisztítószer megtalálása. Korábbi cikkünkben már írtunk az optimális tisztítószerek fontosságáról, de nem lehet elégszer átrágni ezt a témát. Kerüljük az erős fehérítőket, illetve a viaszos és az olajos tisztítószereket, amelyek a parkettához vonzzák a port és a szennyeződéseket.

Kerüljük a nagy mennyiségű nedvességet!

A kifejezetten parketta tisztításra szánt tisztítószereknél is figyelnünk kell a mennyiségre. Próbáljuk meg finoman a parkettára permetezni a tisztítószert, majd rövid időn belül szárazra törölni. Az ebbéli óvatosságunk több időbe kerülhet, mint egy sima porszívózás, viszont szemmel látható eredményeket érhetünk el.  

Kérjen segítséget szakembereinktől!

A parketta tisztítás és karbantartás hosszabb-rövidebb időközönként hozzáértő, szakember kezeket kíván. A parkettánk hosszú élettartama érdekében érdemes szakember segítségét kérni, aki a szakszerű parkettakezeléssel csillogó, szép parkettát varázsol otthonunkba. Ha lelkiismeretes és precíz szakemberre bízná a parkettakezelést övező munkálatokat, akkor hívjon minket még ma!