Kisállata van és nem tudja, hogy milyen padló lenne a legmegfelelőbb az állattartáshoz? Adunk néhány tippet!

Kisállatok a padlón

A kisállataink egészen különleges helyet foglalnak el a szívünkben, azonban bármennyire is szeretjük cicánkat vagy kutyánkat, nem kellene feláldozni értük otthonunk stílusát. A karmok és egyéb kis balesetek ronthatják a bizonyos típusú padlók minőségét. Érdemes megfontolni, milyen padlót választasz, ha költözöl vagy átalakítasz. Szerencsére a megfelelő gondozással és padlóval nem kell többé aggódnod.

Padló gondok háziállatokkal

Ha kisállattartó vagy, akkor már megértetted, hogy kedvenceink a családod nagyon különleges tagjai. De még a legjobban viselkedő háziállat is képes némi kárt okozni az otthonunkban. A lakástulajdonosok első számú gondja a fürdőszobai balesetek és szagok. Még a kiképzett kutyáknál és macskáknál is számos oka van annak, hogy az otthoni fürdőszoba használatát választják. Bár ez tisztítható, idővel károsíthatja a padlót.

Körmök és karmok

További gond a köröm és a karmok okozta sérülések, különösen kutyákkal. A játékos állatok csúszkálhatnak és nyomokat hagyva a padlón játék közben. Ennek egyik megelőzési módja a körmök levágása, de a karcálló padló kiválasztása is segít. Egy másik dolog, amit tehet, az a szabadidő lefoglalása a szabadban. A háziállatok szennyeződéseket, szőrszálakat és rendetlenségeket is behozhatnak, amik azonban zavarhatják azokat a gazdikat, akik a padlójukat a lehető legtisztább állapotban szeretnék tartani.

Laminált padló

Ha a „legháziállatbiztosabb” padlóra vágyik, a laminált padló a legjobb választás. Bár a laminált padló fapadlónak tűnik, remekül ellenáll a karcolásoknak és foltoknak. Könnyű takarítani, ha kedvence valamilyen szennyeződést hoz be otthonába, talán ez a legnagyobb előnye a laminált padlónak. Azonban, ha szeretsz a lakásban játszani a kutyusoddal vagy cicáddal, előfordulhat, hogy megcsúsznak a játék hevében.