A fenntarthatóbb háztartás létrehozása sok háztulajdonos célja az utóbbi időben. De vajon fapadlóval megvalósítható egy fenntartható otthon?

A zöld otthonok

A zöld otthonokkal hosszútávon pénzt takaríthat meg! Ha házátalakítás előtt áll és környezetbarát változtatásokat szeretne véghez vinni otthonában, egy új padló nagyszerű lehetőség arra, hogy elkezdje a zöldebbé varázsolni lakását. Ha azt gondolná, hogy a környezetbarát padlóburkolat választéka szűk, akkor nagyon nagyot téved! Íme néhány környezetbarát padlóburkolási lehetőség, amelyekkel sokat tehet környezetéért.

Fenntartható fapadló

Sok háztulajdonos szereti a fapadló megjelenését, de úgy gondolja, hogy erről le kell mondaniuk egy fenntartható otthon létrehozásához. Azonban rengeteg fa padlóburkolási lehetőség létezik ma már, amelyek a környezetre is jó hatást gyakorolnak. A fapadlók általában akkor minősülnek környezetbarát választásnak, ha olyan helyről kerülnek beszerzésre, ahol a fát ellenőrzött és környezettudatos körülmények között választották el környezetétől.

Parafa padló

A parafa padló érdekes választás a környezettudatos háztulajdonosok számára. Mivel a parafát fakéregből szüretelik, előállítása kivitelezhető úgy, hogy az ne ártson a fának, és lehetővé tegye további növekedését. A parafa a többi padlóburkolási lehetőségnél puhább, így nagyszerű választás olyan területeken, ahol rengeteg a járkálás otthonunkban.

Újrahasznosított fapadló

A különböző környezetbarát alternatívák mellett az anyagok újrahasznosítása és -felhasználása a legjobb megoldás minden esetben. A visszanyert és újrahasznosított parketta egyedülálló megjelenést biztosít otthonának, mivel gyakorlatilag nem lesz ahhoz hasonló padlója senkinek. Az újrahasznosított padló különböző forrásokból származhat, így különösen egyedi stílusúvá teszi otthonát.