Úgy döntött, hogy megteszi az első lépést új padlójáért?

Talán a keményfa padlót keres, amelyről mindig is álmodott, vagy talán frissíti egy vadonatúj, csillogó laminált padló után vágyakozik? Esetleg frissítené a padlót az egész lakásban? Izgalmas projekt, hiszen meg kell találnia a módját, hogy ne kelljen kiköltöztetnie az egész családot az otthonukból. Csak egy szobában vagy az egész házban tervez új padlóburkolatot? Ha csak ideiglenesen át kell helyeznie egy kis konyhasarkot és két széket egy másik helyiségbe, az nem jelenthet túl nagy problémát. Azonban, ha gondolnia kell otthonának minden szobájában található összes bútorra, az már sokkal nagyobb falatnak bizonyulhat.

A padlófelújítás keretei

Figyelembe kell vennie a telepítés időkeretét is. Ha valamilyen oknál fogva szoros menetrendhez kell tartania magát és gyorsan szüksége van bútoraira, az megváltoztathatja terveket. Ha otthona több tartalék szobával vagy garázzsal bír, akkor több lehetősége van a bútorok áthelyezésére, mintha egy stúdió apartmanban lakna a belvárosban.

Mennyit szánna egy padlófelújítási projektre?

A bútorok mozgatásával (és tárolásával) kapcsolatban általában a pénz és az izommunka közül lehet választani. Pakolhatjuk a bútorokat a barátainkkal és családtagjainkkal, de ha Ön megengedheti magának, hogy fizesse valaki másnak azért, hogy megtegye Ön helyett, akkor érdemes legondolkozni rajta.

A padlóburkoló szakemberek elmozdítják a bútorokat?

Egyes vállalatok a bútorok mozgatását is feltüntethetik árajánlatukban, bár ez nem feltétlen jellemző. Ha van ilyen lehetősége, akkor időt takaríthat meg., ez azonban növelheti a telepítés költségét. Egy kis időt azonban mindenképp szánnia kell a személyes tárgyak eltávolítására. Ne felejtse el kiüríteni szekrényeket és fiókokat, mielőtt bútorokat elmozdítanák.