A következő néhány sorban néhány minőségi padlóburkolatokhoz használatos faanyagot ismerhetnek meg kedves Olvasóink!

A padlóburkolat anyagok jellegükből adódóan teljesen eltérők lehetnek. Nagyon fontos előre felmérnünk, hogy pontosan milyen fafajtából akarunk magunkat padlóburkolatot. A megfelelő faanyag kiválasztása döntő szerepet fog játszani a mindennapjainkban. A dizájn, a kényelmi szempontok, a hatékonyságuk, az adott faanyag minősége, a hőkezelése. Mind, mind befolyásolók tényezők lehetne a választásaink során.

Jarrah faanyag

Ez a faanyag alapvetően a tartósságáról ismert ezért elsősorban hajóépítéshez, vasúti talpfákhoz és távíróoszlopokhoz használták fel a keménysége miatt. Manapság egy igen kedvelt fafajtának számít a padló-, ajtó-, és bútorgyárasban. Ez annak köszönhető, hogy a szálfutása egyenes. A lazacvöröstől a mélyvörösig változik a szíjács és a geszt színe. A már elkészült parkettának a színe bíbor vörös és a sötétbarna között helyezkedik el. Idő múlásával ezek a színek még tovább tudnak sötétedni.

Kanadai juhar faanyag

A kanadai juhar Észak Amerikában őshonos. A sokak által ismert, és méltán híres juhar szirup ebből a fából szokott készülni. A szíjács krém vöröses-barnásan néz ki helyenként, a gesztfája vörös foltokkal tarkított, színe a világos barnától egészen a sötét barnáig terjed. Néha enyhén hullámos erezetű, általában finom mintázattal rendelkezik. Ahogy korosodik a fa egyfajta közepes színváltozás figyelhető meg.

Vörös tölgy faanyag

A vörös tölgyfák magas, és lassan növő fák, átlagosan 300 évig élnek. Általában egyenes az erezete. A szíjács a fehértől a világos barnáig terjed, a geszt pedig a rózsaszíntől a vöröses barnáig terjed. Kemény, és tartós anyagból van a színszórása pedig széles. Idővel a vörös tölgyek közepes színváltozáson esnek át. Először vöröses barna, rózsaszínes színe van ebből lesz az idők során borostyán szín.