Előző írásunk folytatásaként ismerjünk meg még néhány igen népszerű padlóburkoláshoz használt faanyagot!

A kanadai juharra összehasonlítva az európai juhar rendelkezik saját fénnyel, ez a szobáknak általában levegős érzést tud kölcsönözni. Az európai juhar híres arról, hogy sem szaga sem íze nincsen. Ezért általában konyhapultokat, és vágódeszkákat szoktak készíteni belőle. Finom rajzolata, és vékony évgyűrűi teszik egyedivé. Az európai juhar egy jól pácolható faanyag. Rendkívül népszerű faanyag köszönhetően annak, hogy a belsőépítészetben, és a bútorgyártásban is széles területen felhasználható.

Nyír faanyag

A nyír rendszerint egyenes erezetű, finom szerkezete van. Talán ennek köszönhető az, hogy leginkább finom bútorok gyártására használják fel. A nyírfából készült padló a helységeknek általában világos, levegős, és elegáns kinézetet biztosít. Ráadásul segíthet kihangsúlyozni a többi dekorációt is. Az évek során a nyírnél közepes mértékű színváltozás figyelhető meg. A színváltozás a friss homok-krémszíntől a vörösessárgáig terjed.

Cseresznye faanyag

A cseresznye egy nagyom szép, és rugalmas faanyag. Meleg, különleges, és gyönyörű kisugárzást biztosít. A cseresznyefának finom mintázata, és egyenes erezete van. A szíjácsa világos krémes fehér színű. A gesztfája a mélyvöröstől a vöröses barnáig terjed. A cseresznye faanyag extrém színváltozáson megy keresztül, akár teljesen besötétedik. Napsütés esetén ez a folyamat akár pár hét alatt is végbe mehet.

Jatoba faanyag

A Jatoba a keménysége miatt gyakran nagy igénybevételű, kopásnak kitett termékek alapanyaga szokott lenni. Például, korlátok, sportberendezése, vagy éppen parketták alapanyaga szokott lenni. Szíjácsa lehet durva szövetszerkezetű, világos rózsaszín, vagy néha szürkés színben látható. A gesztfájának a színskálája a világos rózsaszíntől a vöröses barnáig tejed ki. Általában ez a folyamat sötét csíkok kíséretében látható. A jatoba továbbá természetes fénnyel rendelkezik. Ez a fa számít az egyik legegzotikusabb fafajtának köszönhetően gazdag színeinek és elképesztő keménységének.