Számos padlóburkolási lehetőség létezik, amelyek mindegyike különböző stílusokat, költségvetést és igényeket elégítenek ki. A laminált padló az évek során soha nem látott népszerűségnek örvendett.

De miért? Mi különbözteti meg a laminált padlót a ma elérhető egyéb padló lehetőségektől?

A parketták iránti vágy

A legtöbben arról álmodoztak, hogy az életük egyik vagy másik pontján keményfa padlót használnak otthonaikban - és helyesen. Mindannyian egyetértünk abban, hogy nincs olyan elegáns és extravagáns padlóburkolási lehetőség, mint a keményfa. A keményfa padlók nemcsak királyi és stílusos megjelenést mutatnak, de minőségükben is jóval jobbak, mint más padlóburkolatok.

A laminált padló költségei

Szóval mi van akkor, ha keményfa padló érzetét akarja elérni anélkül, hogy kiürítené pénztárcáját? Nos, itt jönnek szóba a laminált padlók.

A laminált parketta mindent megadhat Önnek, amit egy parkettától szeretne. A laminált padlókat lényegében több szintetikus padlóburkolat alkotja, amelyek egy laminálási folyamat során összeolvadnak. A padlót úgy lehet elkészíteni, hogy utánozza a szilárd keményfa klasszikus megjelenését és textúráját egy műanyag védőréteg alatt.

Ésszerű, hogy mivel a laminált padló gyártásához használt anyag szintetikus szálakból készül, ez sokkal olcsóbb, mint a természetes keményfa padló. Valójában a laminált padló beépítésének átlagos költsége akár 50 százalékkal is kedvezőbb lehet, mint a keményfa padlóé! Ezenkívül a legtöbb bolt a saját laminált padlóinak gyártásával foglalkozik, ami segít az árak alacsonyan tartásában és a választék sokszorosában.

A laminált padló karbantartása

A laminált padló nem engedi, hogy bármilyen szennyeződés, törmelék vagy háziállat szőrszálai tapadjanak a felületre. Ez egyszerűvé teszi rutinszerű gondozását és karbantartását. A padló tisztaságához csak annyit kell tennie, hogy felsepri vagy felporszívózza időnként, makacsabb szennyeződéseknél pedig nedves ruhával törli fel.

Döbbenetes laminált padló választék

A laminált padló sokféle kivitelben készül, beleértve a fehérre meszelt, domborított és magasfényű bevonatokat is. Megdöbbentő választéka van, mint például a szürke laminált, texturált laminált, természetes fa laminált, barna laminált, rusztikus megjelenésű és többtónusú laminált padlók. Biztos lehet benne, hogy talál egy az otthona stílusához és esztétikájához illő laminált padlóburkolatot.