Fektethetünk szőnyeget fapadlóra?

Abszolút!

Szőnyeget minden nehézség nélkül felszerelhet fapadlóra. Némi szakértelemre és kézi munkára van szükség ahhoz, hogy a dolgok megfelelő módon történjenek.

Kerülendő hibák a szőnyeg keményfa fölé helyezésekor

Ha maga végzi a szőnyeg lefektetését, ismernie kell néhány gyakori hibát, melyeket érdemes elkerülni. Ezek a hibák ugyanis könnyedén tönkretehetik többórás munkáját egy szempillantás alatt.

A felület előkészítésének elmulasztása

Mielőtt nekiállna a munkálatoknak, győződjön meg arról, hogy padlója fel van készítve a folyamatra. Az alapnak teljesen tisztának kell lennie, semmilyen szennyeződés nem lehet padlóján, különben a szőnyeg alatti szennyeződések idővel mély karcolódásokat okozhatnak. Továbbá figyeljen a fokozatosságra, haladjon az egyik térből a másikba, ne akarjon egyszerre több helyen jelen lenni!

A száraz padló fontossága

Azt hinné az ember, hogy a szőnyeg fektetéshez szükséges száraz padló ténye magától értetődik, de sajnos még mindig találkozunk elrettentő esetekkel. Ha a fapadlója tiszta, győződjön meg róla, hogy a tisztítást követően teljesen megszáradt; ellenkező esetben a fa porózus jellege érzékeny lehet penészre, rothadásra vagy más gombákra.

Helytelen párnázás telepítése

Mindig ajánlott a megfelelő párnázatot a meglévő felület és az új padlóréteg közé telepíteni, vagyis ebben az esetben közvetlenül a szőnyeg alá. Ami még ennél is fontosabb, hogy vastag, tartós és nagy igénybevételű betétekbe fektessenek be, hogy megakadályozzák a fa hosszú távú károsodását.

A padlószőnyeg nem megfelelő nyújtása

Hagyja, hogy a szőnyeg hozzászokjon az Ön teréhez, megfelelően felmelegedjen és kinyúljon a pontos elhelyezés érdekében. Ha nem nyújtja ki a szőnyeget, akkor az nem fog szorosan a meglévő felülethez simulni. Legyen türelmes és alapos a padlószőnyeg lerakásánál, szőnyeg nagyon hálás lesz Önnek!