A fa burkolat sosem megy ki a divatból természetes hatásának köszönhetően. Több fajta közül is tudunk válogatni.

Fa burkolat - Tömörfa parketta

A valódi fából készült parketta fa burkolat lapjainak egyedi, természet adta az erezete, mintázata így otthonunkat melegséggel járja át a látványa. Amikor kiválasztjuk, a fa keménysége az elsődleges szempont, hiszen vízállóságot a lakk fedése fogja utólag biztosítani.

Fa burkolat - A tömörfa parketta előnyei

A parketta egy igencsak hosszú élettartamú meleg fa burkolat, a mit könnyű felújítani, mivel csak a felső rétegét, a felületét kell felcsiszolni és újra lakkozni. A jó lakkozás szinte beleolvad a fa anyagába és szinte életre kelti a fa színét, ezért a lakk anyagának minősége is fontos. A vizes diszperziós lakkok természetes, kemikáliáktól mentes anyagból készülnek.

Fa burkolat - A laminált padló

A laminált fa burkolat előnye, hogy otthonunk bármely helyiségében megállja a helyét, hiszen vízálló, ha megfelelő vízzáró tömítőt alkalmazunk az illesztések mentén.

Fa burkolat - A laminált padló lerakása

A laminált padló lerakása egyszerű és ezáltal gyors is. A fa burkolat, a laminált padló megfelelő használat és ápolás mellett szintén hosszú élettartamú, és a parkettákkal ellentétben a lakkozási karbantartást sem igényli. Persze, mindenkinek a saját ízlésére van bízva, hogy melyiket választja.