Építkezés vagy felújítás során a burkolatok több típusa közül tudunk válogatni. Nyilván a legmeghatározóbb az lesz, hogy melyik helyiségbe szeretnénk lerakni a burkolatot.

Burkolatok csoportosítása

A burkolatok közül a melegburkolatokat 2 különböző csoportra lehet bontani. Vannak rugalmas burkolatok és a faburkolatok. A modern burkolatok manapság ötvözik az eredeti fa burkolatok összességének előnyeit, és ami a legnagyobb előny, hogy egyre több a vízálló padlóburkolat is.

Burkolatok fajtái – melegburkolatok

A burkolatok közül a melegburkolatok azok, amiket nagyobb helyiségekben szoktak lerakni, mint a nappali vagy a hálószoba. Összhatásban a melegburkolatok sokkal melegebb összképet eredményeznek, mint a hidegburkolatok.

Burkolatok – a hidegburkolatok

A hidegburkolatokat olyan helyekre szokták használni, ahol sok nedvesség érheti a padlót. Az innovációnak köszönhetően viszont ma már a burkolatok kiválasztása során a melegburkolatok közül is egyre több a vízálló, mégis melegséget árasztó típus.

Burkolatok - A melegburkolat stílusa

Az első a praktikusság, de természetesen az esztétika is nagyon lényeges, így fontos, hogy illeszkedjenek a burkolatok a ház stílusához.