Nagy volt a meglepetés a világ laminált parketta gyártás piacvezetőjének standjánál. A KAINDL Flooring a KAINDL ONE kollekcióval ismét reflektorfénybe került.

KAINDL ONE: a tökéletes parketta

A KAINDL ONE kollekcióban benne van a laminált padló gyártás terén piacvezető cég évtizedes tapasztalata: 39 trendi dekor a legmodernebb tulajdonságokkal, mint a szoba és a léptek zajának tompítása, valamint az antisztatikus és antibakteriális felszín. Karcolás- és ütésálló, könnyű lerakni és ápolni. Most igazán egyszerűen és gyorsan rendelheti meg és rakhatja le a kívánt felületet. A különböző felületi struktúrák a valódi fa erezetét mutatják.  (2008-ban jelentősen átalakult a Kaindl gyár laminált padló színválasztéka

Egészség megőrzés a KAINDL ONE parkettákkal

A KAINDL Holzindustrie a laminált parketta termelésének technikai lehetőségeit az egészség megőrzésének érdekében állítja csatasorba. Az átlagos padlóburkolatoktól eltérően a felszín kezelésénél már gyártáskor olyan anyagokat adagolhatunk, melyek a betegségek csíráinak növekedését gátolják. A rossz szellőzés és szigetelés, melyek hőhíd kialakulásához és ezáltal a felszínen megjelenő kondenzvíz megjelenéséhez vezetnek, valamint a klímaberendezések egyre növekvő elterjedése elősegíti a mikroorganizmusok, különösen a penészgomba kialakulását. Ennek következménye lehet allergia, légúti megbetegedések és különböző tüdőproblémák. Ezért rendkívül fontos az építőanyagok mikrobiológiai védelmének fokozása. Ehhez szükség van olyan anyagokra, melyek egyrészt a felszín mikroszkopikus higiéniáját biztosítják, ezáltal megfelelnek a szigorú egészségügyi követelményeknek.  

Ezeket a laminált padlóval szemben támasztott követelményeket elégíti ki a Kaindl Natural Antibact felület. Az anyag az EU-n belül szigorú regisztrálási eljárásnak van alávetve, és egyéb hatóanyagokhoz viszonyítva kedvező toxikológia és ökotoxikológiai hatásával tűnik ki. A Natural Antibact mindenfajta mikroorganizmus - mint például baktériumok, élesztő- és penészgombák - ellen hat és nem fedeztek fel működésében hiányosságokat. Ezenkívül a Natural Antibact megakadályozza biofilm bevonatok keletkeződését azáltal, hogy akadályozza eme mikroorganizmusok növekedését. A Kaindl Natural Antibact hatásmechanizmusa segíti a laminált parketta ajánlott tisztítási folyamatait és hozzájárul a felszíni higiénia javításához. A Natural Antibact gondoskodik az Ön jó közérzetéről.  Nincs esélyük a betegséget okozó csíráknak!

A Natural Antibact legyőzi a nemkívánatos mikroorganizmusokat, mint baktériumok, élesztő- és penészgombák. Így a Natural Antibact segíti a laminált parketta ajánlott tisztítását és mikroszkopikus szinten hat.

Natural Antistatic padlóval nincs többé megrázó élmény...

A Natural Antistatic padlóval a KAINDL Flooring a laminált parketta padlók új generációját vezeti be, melyek az emberi test elektromos feltöltődését szinte teljesen megakadályozzák - a parketta alá helyezett szigetelőanyagtól függetlenül. A termék megfelel az EN1815 - az antisztatikus viselkedésű padló - követelményeinek. Az emberek a környezeti feltételektől függően (mint klíma stb.) elektromosan feltöltődnek járkálás közben. A megterhelést általában nem vesszük észre, és nem kerül sor kellemetlen elektromos bizsergésre. Mindig az egyes ember érzékenységén múlik, hogy éli meg az elektromos kisülést: 

- 2 kV-ig nem érezhető (hallható)- 2 kV felett érezhető- 5 kV felett érezhető és hallható- 10 kV felett villámlásszerűen látható 

A Natural Antistatic parketta megakadályozza az elektromos feltöltődést:

1. Az ember elektromosan semlegesen rálép egy padlóra. 

2. A padlón való haladás közben az ember elektromosan feltöltődik.  

3. Egy földelt tárgy (pl. ajtókilincs) megérintésekor elektromos áthúzást érzünk. 

4. A Natural Antistatic megakadályozza az elektromos feltöltődést.