Rövid ismertetőt olvashat az általunk forgalmazott padlóburkoló anyagokról. A parketta típusok nevére, vagy a padló képre kattintva eljut a bővebb ismertetőkhöz, árakhoz.

Lamella parketta: Általában 10 mm vastag, csapok nélküli parketta elemek, ragasztó rögzíti az aljzathoz. 1-2 alkalommal csiszolható, bármilyen fafajból készítik. Panellakások parketta burkolatához ideális, a 10 mm magassága miatt az ajtókat sem kell újra" igazítani". Az elkészült fapadló burkolat megjelenése a csaphornyos kialakítással megegyező.  Egyesíti a mozaik és a hagyományos parketta előnyeit. A lamella parketta lécek csaphorony nélküli él kiképzéssel készülnek. Igen változatos alakban rakhatók le. Készül műanyag hálóval táblásított alakzatban (halszálka, angol kötés) is. Kis vastagságuk miatt - 10 mm - padlófűtésű lakóterek burkolataként is használható. 

Mozaik arketta: A legtakarékosabb, a legolcsóbb, a leg... leg... leg... A mozaik parketta kiválóan alkalmas padlófűtéses helységek burkolására. Téglalap elemekből összerakva épül fel, melyeket alul műanyagháló tart össze. Olcsó és anyagtakarékos parketta fajta, amely azonban esztétikus. Kis szerkezeti vastagsága miatt - 8 mm - jól alkalmazható szőnyegpadló kiváltásával, régi burkolatok bontás nélküli felújítására. Élettartama gondozástól függően 20-40 év.

Parafa: A parafa, mint burkolat újdonságnak mondható a magyar piacon. Kevesen tudják, hogyan lehet a legjobban kihasználni a természetes anyag kiváló tulajdonságait, milyen technikával lehet igazi, szép és tartós burkolatot kialakítani belőle. Igen széles körben alkalmazható a parafaburkolat. Kiváló hő- és hangszigetelő tulajdonságával, kis súlyával, rugalmasságával és meglepően jó tartósságával szinte bármilyen beltéri felület burkolására alkalmas. Közintézmények, óvodák, iskolák, kórházak, szállodák és lakóházak természetes szépségű és melegségű burkolata lehet. Élettartama szinte korlátlan, mert nem korhad, nem rothad, s a rovarok, rágcsálók sem kedvelik.

Svédpadló: Az utóbbi években egyre népszerűbb, a régi múltat idéző hajópadló, de kemény fából készül. (Pl.: tölgy, bükk, kőris, akác, egzóta fa, esetleg vörösfenyő. Lényegében nagyméretű csaphornyos parketta.)  Nagyon szép fapadló burkolat készül belőle. Új termékünk az egzóta svédpadló. Egzotikus színe és anyaga a lakás dísze. "Ő" a padlók Rolls Roys-a! Aktív fektetési mód. Legújabb termékünk a Nut-federgold nagyméretű tömörfa svédpadló tölgy, dió, cseresznye és kőris fából. Élettartama ápolástól függően 50, sőt akár 150 év is lehet.

Szalagparketta: Magas készültségfokú, előre lakkozott, egyszerűen beépíthető fapadló burkolat. (elterjedt megnevezése még: készparkett; fertigparkett). Szaküzletünkben kapható BEFAG, FIMLUX, Terhüne, Barlinek és Galparkét szalagparketta. A parketta elemek stabilitását a három egymásra merőlegesen ragasztott rétegfelépítés biztosítja. A járófelület élettartama igénybevételtől függően 30-60 év, rendszeres karbantartással (újracsiszolás, lakkozás) jelentősen meghosszabbítható. Jó példa erre a MEYER-HOLZ szalagparketta, melynek gyári garanciális ideje 25 év !!! 

Vékony csaphornyos parketta: a Mátraparkett legújabb terméke, kialakítása megegyezik a kétrétegű felületkezelt parkettáéval, de az egész parketta azonos, tömör faanyagból (általában tölgy) készül, felületkezelten is árusítjuk.

Furnérparketta: A furnérparketta felületét nem lehet csiszolni, átlakkozni viszont igen. A furnérparketta életkorát 10-25 évre becsülik. Konkrét tapasztalat még nincs, mivel ezeket mintegy 10-12 éve kezdték el gyártani. A furnérparkettát a Bigfoot parketta szaküzletekben nem lehet jelenleg rendelni!

 Laminált padlóburkoló: A jelen és a jövő nagytömegű meleg padló burkolata. Teljesen készre gyártott, rengeteg szín és felhasználhatósági terület. Felülete magas kopásállóságú melamin műgyanta. A vizet a többi parketta burkolathoz hasonlóan „ő” sem szereti. Élettartama 15-25 év a választott keménységtől és használattól függően. Későbbi csiszolása és lakkozása nem lehetséges. A rés mentes illesztés miatt a por és egyéb, allergiás tüneteket okozó anyag nem rakódik közé. A laminált parketta a padlófűtéses helyiségben is alkalmazható. (Alátét ebben az esetben: iszappapír!!!) A kivitelezési munka házilag könnyen elvégezhető! A lerakási és ápolási útmutató minden 3. dobozban magyar nyelven is megtalálható! És most itt az újdonság: rövid szinkronstrukturált padló lapok reál V fugás kiképzéssel. Részletek itt.